loading...
فناوري آموزشي(اطلاعات معدن طلا هستند)
صلوات

درخواست عضويت در وبلاگ

باسلام خدمت بازديدكنندگان محترم

درصورت تمايل وبراي ارتباط بيشتر خواهشمندم در بخش عضويت سريع ثبت نام نماييد.

همين روبرو__________________________ اينجا

باتشكر

عليرضااكبرآبادي بازدید : 241 شنبه 02 مرداد 1395 نظرات (0)

هفت نوع ریسک که سرمایه‌گذاران در بورس باید از آن دوری کنند 

...

 

انواع ریسک در بازار بورس کدامند؟

 

سرمایه‌گذاران همواره با انواع ریسک در بازار بورس مواجه هستند که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. ساده‌ترین تعریفی که از ریسک می‌توان ارائه داد این است که: «یک سرمایه‌گذار احتمال دارد بخشی یا همه سرمایه خود را از دست بدهد». نترسید، اگر انواع ریسک در بازار بورس را بشناسید و برای روبرو شدن با آن برنامه‌ریزی کنید، آسیبی به شما نخواهد رساند. ابتدا لازم است قدیمی‌ترین رابطه‌ای را که در دنیای سرمایه‌گذاری وجود دارد، به شما معرفی کنم… بله رابطه ریسک و بازده.

 

رابطه ریسک‌و بازده بیان می‌کند که اگر بخواهید بازده بالاتری به دست آورید، باید ریسک بیشتری را هم تحمل‌کنید و اگر نمی‌خواهید، پس بازدهی سرمایه‌گذاری شما هم زیاد نخواهد بود.

 

یک مثال از دنیای واقعی موضوع را روشن‌تر می‌کند. یکی از دوستانم مبلغی پس‌انداز داشت که می‌خواست جایی سرمایه‌گذاری کند. وقتی از نرخ بهره سپرده‌های بانکی مطلع شد، با تعجب به من گفت: «اینکه حتی از نرخ تورم هم کمتر است! می‌خواهم پولم را جایی سرمایه‌گذاری کنم که سود بیشتری داشته باشد.» پرسیدم چرا در بازار بورس سرمایه‌گذاری نمی‌کنی؟ و جواب داد: «بورس؟ مگر دیوانه شدم؟ سرمایه‌گذاری در سهام خیلی ریسکی است!» خب… اگر نمی‌خواهید ریسک بیشتری را تحمل‌کنید، پس اعتراضی هم به نرخ سود سپرده‌های بانکی نداشته باشید! ریسک از هر نوعی که باشد، بر سرمایه شما اثر می‌گذارد، خواه پولتان در بانک باشد، خواه در بورس یا حتی زیر بالش شما پنهان‌شده باشد، بازهم از گزند ریسک در امان نخواهد بود. ریسک آتش‌سوزی منزل یا دزدیده شدن پولتان را در نظر بگیرید!

 

به همین دلیل فهمیدن ریسک، پیش از سرمایه‌گذاری بسیار مهم است. در زیر انواع ریسک در بازار بورس را به‌طور مختصر معرفی می‌کنم.

 

 

 1➖ ریسک مالی

 

فرض کنید شما در سهام شرکت آلی‌بالی سرمایه‌گذاری کرده‌اید و سهام آن را در قیمت ۳۷۰ تومان خریده‌اید. حالا بعد از مدتی، شرکت آلی‌بالی با مشکلاتی در فرآیند تولید و فروش روبرو می‌شود و نمی‌تواند محصولات خود را بفروشد و تعهدات خود را عملی کند و لذا با جدی‌تر شدن مشکلات، شرکت اعلام ورشکستگی می‌کند. حالا شما صاحب سهام یک شرکت ورشکسته هستید که سهامتان در بازار هیچ ارزشی ندارد. به چنین ریسکی که همواره در بازار بورس سرمایه‌گذاران را تهدید می‌کند، ریسک مالی گفته می‌شود.

 

راه‌حل در امان ماندن از ریسک‌مالی چیست؟ برای اینکه ریسک مالی سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهید لازم است قبل از خرید سهام، اطلاعات کافی در مورد آن جمع‌آوری کنید و این اطلاعات را تجزیه‌وتحلیل کنید . توجه داشته باشید یک تحقیق کامل تا حدودی برنامه‌ریزی و کمی شم مالی تا حد زیادی ریسک مالی را کاهش می‌دهد.

 

 

2 ➖ ریسک نرخ بهره

 

وقتی تاریخچه این ریسک را در بازارهای جهانی بررسی می‌کنیم، می‌بینم که ریسک نرخ بهره، در بیشتر موارد اوراق بهادار با درآمد ثابت را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما با توجه به ربوی بودن آن به شکل معمول و جهانی‌اش در اقتصاد ما تعریف نمی‌شود؛ اما می‌توان نرخ بهره بانکی را به‌عنوان نرخ بهره عمومی در نظر گرفت. حالا فرض کنید هفته گذشته در اوراق مشارکت دولتی با نرخ علی‌الحساب ۲۱ درصد سرمایه‌گذاری کردید، در آن روز، نرخ سپرده‌های بانکی بلندمدت ۱۸ درصد بود؛ بنابراین سرمایه‌گذاری در اوراق مشارکت دولتی بازده بالاتری داشت. حالا اگر دولت به بانک‌ها اجازه دهد که نرخ سپرده‌هایشان را تا حداکثر ۲۵ درصد افزایش بدهند چه اتفاقی می‌افتد؟ اوراق مشارکتی که شما پیش‌ازاین خریده‌اید، ارزش خود را تا حد زیادی از دست خواهد داد!

 

این تنها اثر مخرب ریسک نرخ بهره نیست. افزایش نرخ بهره باعث می‌شود نرخ وام دهی بانک‌ها هم افزایش یابد و درنتیجه هزینه تأمین مالی شرکت‌های بورسی بیشتر شود. افزایش هزینه‌های مربوط به تأمین مالی شرکت‌ها ممکن است بر تولید و فروش آن‌ها اثر بگذارد و شرکت‌ها با مشکلاتی روبرو شوند. همین‌طور افزایش نرخ بهره بانکی باعث خروج سرمایه از بازار بورس به سمت بانک‌ها و کاهش نقدینگی بازار بورس می‌شود که رکود در بازار بورس را به دنبال خواهد داشت.

 

برای مقابله با این ریسک همواره نیم‌نگاهی به جریانات کلی اقتصاد و همین‌طور قوانین و مقررات بانک مرکزی داشته باشید، پس‌انداز خود را فقط در یک نوع دارایی سرمایه‌گذاری نکنید. بهتر است آن را در منابع مختلف نظیر سپرده‌های بانکی، اوراق مشارکت و سهام بورسی سرمایه‌گذاری کنید.

 

3➖ ریسک بازار 

 

بازار بورس از چندین هزار نفر سرمایه‌گذار تشکیل‌شده که روزانه خریدوفروش می‌کنند. برآیند تصمیم‌گیری این سرمایه‌گذاران است که مشخص می‌کند قیمت یک سهم افزایش یابد یا کاهش. یک سهم هرچقدر هم که خوب باشد، درصورتی‌که اغلب سرمایه‌گذاران تصمیم به فروش آن بگیرند، با مازاد عرضه و کمبود تقاضا روبرو خواهد شد و درنتیجه قیمت آن کاهش می‌یابد. برعکس سهمی که تقاضای بیش‌ازاندازه برای آن باشد، به دلیل کمبود عرضه قیمتش افزایش می‌یابد. نوسانات قیمت سهام در بازار، ریسک بازار را برای سرمایه‌گذاران به وجود می‌آورد.

 

باید توجه داشت که بازار بورس ماهیتاً نوسان‌پذیر است، بنابراین اگر پیش از خرید خود با دقت تحقیق کرده‌اید و از خرید خود مطمئن هستید، فریب نوسانات روزانه و کوتاه‌مدت را نخورید… بلندمدت فکر کنید.

 

 

4➖ ریسک تورم 

 

امروز شما ده هزار تومان چه چیزهایی می‌توانید بخرید؟ پنج سال قبل چه؟ بیست سال قبل چطور؟ به این میگویند ریسک تورم!

 

پول خود را یکجا راکد نگه ندارید، درجایی سرمایه‌گذاری کنید که بازده آن بیشتر از نرخ تورم باشد…همین!

 

 

5 ➖ ریسک سیاسی یا ریسک دولتی 

 

اگر شرکت‌ها را ماهی فرض کنیم، دولت و سیاست‌های آن مانند برکه‌ای می‌ماند که ماهی‌ها در آن شنا می‌کنند؟

 

آیا ماهی‌ها در برکه‌ای که آب آن آلوده است، زنده می‌مانند؟ مسلماً خیر! قوانین و سیاست‌های دولت هم می‌تواند اثرات غیرقابل جبرانی بر برخی شرکت‌ها داشته باشد. اگر سهامدار شرکتی هستید که تحت تأثیر قوانین دولتی قرار دارد، بیشتر مراقب باشید. ممکن است یک‌شبه سرمایه خود را از دست دهید!

 

 

6➖ ریسک شخصی 

 

منشأ ریسک‌های سرمایه‌گذاری همیشه بازار و عوامل اقتصادی نیست. گاهی سرمایه‌گذاران خودشان سرمایه‌گذاری خود را دچار خطر می‌کنند. فرض کنید شما ۵ میلیون تومان در سهامی سرمایه‌گذاری کرده‌اید. حالا قیمت سهام تحت تأثیر عوامل مقطعی، کاهش‌یافته و ارزش سرمایه‌گذاری شما به ۴ میلیون تومان رسیده است. علی‌رغم اینکه شما باهدف بلندمدت در این سهام سرمایه‌گذاری کرده‌اید، اما ناگهان رخدادی پیش می‌آید که شما به پول سرمایه‌گذاری شده احتیاج پیدا می‌کنید. پس مجبورید سهام خود را با زیان بفروشید. این نوع خطر، ریسک شخصی نام دارد.

 

 

7➖ ریسک احساسی 

 

منطق و انضباط در سرمایه‌گذاری از اصول اولیه ورود به بازار بورس است؛ اما همه ما انسان هستیم و گاهی مغلوب احساساتمان می‌شویم. نتیجه اینکه ضرر می‌کنیم! یاد بگیرید حریص نباشید، به خاطر ترس از زیان، دست از سرمایه‌گذاری نکشید و عاشق سهامتان نشوید و به‌موقع آن‌ها را بفروشید.

 

نکته نهایی اینکه اجازه ندهید ریسک سرمایه‌گذاری شما را بترساند، چراکه زندگی کردن همراه با ریسک و خطر است. مطمئن باشید که همه انواع ریسک‌ها را یاد گرفته‌اید و سعی کنید دانشتان را در مورد انواع ریسک در بازار بورس سرمایه‌گذاری بیشتر کنید و اثرات آن‌ها بر اهداف مالی و سرمایه‌گذاری خود مدیریت کنید. (مدیر مالی)

منبع :کانال تلگرامی دست نوشته های بورسی نجوا

عليرضااكبرآبادي بازدید : 276 شنبه 02 مرداد 1395 نظرات (0)

چرا باید در صندوق های سرمایه گذاری مشترک سرمایه‌ گذاری کنید؟

...

 

هر موقع صحبت از سرمایه گذاری در بورس می‌شود، لازم است بدانید که سرمایه گذاری در بورس فقط از یک‌راه و آن‌هم سرمایه گذاری در سهام انجام نمی‌شود، بلکه شما می‌توانید در صندوق های سرمایه گذاری مشترک نیز سرمایه گذاری کنید. سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک یکی از روش‌های سرمایه گذاری غیرمستقیم است که گاهی از سرمایه گذاری مستقیم در بورس و خرید سهام بهتر است، به‌خصوص برای سرمایه گذارانی که ریسک گریز هستند.

 

شناسایی و خرید یک سهم فوق‌العاده، آرزوی هر آدمی است، اما گاهی شرایطی به وجود می‌آید که جستجو برای یافتن این نوع سهام، تبدیل به یک بازی خطرناک می‌شود، بنابراین پیشنهاد می‌شود سرمایه گذاران ریسک گریز و محافظه‌کار، برای کاهش ریسک خود حتماً بخشی از سرمایه خود را به صندوق های سرمایه گذاری مشترک اختصاص دهند.

 

صندوق های سرمایه گذاری مشترک ، نوعی از شرکت‌های سرمایه گذاری هستند که پول‌های اندک سرمایه گذاران را جمع‌آوری می‌کنند، آن را یک‌کاسه می‌کنند و همه‌ی آن وجوه را در مجموعه‌ای از سهام، اوراق مشارکت و سایر ابزارهای مالی سرمایه گذاری می‌کنند. فرض کنید هر واحد سهام صندوق سرمایه گذاری فرضی بیتا ۱۰۰۰ تومان باشد. این شرکت مجموعاً یک‌میلیون واحد منتشر کرده، بنابراین با فروش این واحدهای سرمایه گذاری به اشخاص و نهادهای مالی می‌تواند یک میلیارد تومان پول جمع‌آوری کند و این مبلغ را در دارایی‌های متنوعی سرمایه گذاری کند. حالا فرض کنید شما ۵۰۰۰۰۰ تومان پول داشته‌اید و با آن ۵۰۰ واحد از سهام صندوق را می‌خرید. با این کار شما توانسته‌اید در مجموعه متنوعی از سهام و اوراق بهادار و دارایی‌ها سرمایه گذاری کنید و ریسک سرمایه گذاری خود را به‌شدت کاهش دهید، درصورتی‌که اگر می‌خواستید خودتان به‌تنهایی در همه این ابزارها سرمایه گذاری کنید، با ۵۰۰۰۰۰ تومان کار بسیار دشواری بود و احتمالاً امکان‌پذیر نبود.

 

مزایا و معایب سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری چیست؟

 

تا سال ۱۳۸۷ سرمایه گذاران فقط می‌توانستند در سهام سرمایه گذاری کنند، اما از آن سال به بعد، صندوق های سرمایه گذاری مشترک فعالیتشان را در بازار بورس آغاز کردند و سرمایه گذاران جایگزین جدیدی برای سهام یافتند. حالا سرمایه گذاران می‌توانستند به‌جای یک سهم در مجموعه‌ای از سهام و ابزارهای مالی سرمایه گذاری کنند. درواقع صندوق ها پول‌های اندک سرمایه گذاران را جمع می‌کنند و در سبدی از سهام و ابزارهای مالی سرمایه گذاری می‌کنند.

 

از طرفی سرمایه گذاران از مدیریت حرفه‌ای سبد سهام هم بهره‌مند بودند. زیرا مدیران صندوق ها عمدتاً افراد آگاه و متخصص در حوزه سرمایه گذاری هستند و به جدیدترین اطلاعات و اخبار دسترسی دارند که این مورد، مزیت بزرگی برای سرمایه گذاری در صندوق ها به‌حساب می‌آید.

 

به‌علاوه متنوع سازی سهام برای سرمایه گذاران کار بسیار دشواری است. چراکه نه سرمایه کافی دارند و نه دانش لازم را؛ اما سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری این امکان را ایجاد کرد که تنوع‌بخشی سبد دارایی‌ها به‌طور کامل و بهینه انجام شود.

 

سرمایه گذاری در صندوق گزینه مناسبی برای تازه‌کاران بازار بورس است؛ اما معایبی هم دارد. برای مثال سرمایه گذاران هیچ اختیاری در نوع سرمایه گذاری صندوق ها ندارند. برای مثال نمی‌توانند تعیین کنند صندوق در چه سهمی سرمایه گذاری کند. همچنین نقدشوندگی این صندوق ها هم پایین‌تر از سهام است و معمولاً شما وقتی دستور فروش واحد صندوق خود را می‌دهید در حدود پنج روز طول می‌کشد تا وجه حاصل از آن را دریافت کنید.

 

انواع صندوق های سرمایه گذاری مشترک در ایران چگونه‌اند؟

 

سه عامل زیر صندوق های سرمایه گذاری را از یکدیگر متمایز می‌کنند:

 

1 . میزان سرمایه و اندازه صندوق سرمایه گذاری: که صندوق ها را به‌اندازه کوچک و اندازه بزرگ تقسیم می‌کند و مشخص‌کننده حداقل و حداکثر تعداد واحدهای سرمایه گذاری است که صندوق مجاز است منتشر و صادر کند.

  2 . ماهیت سرمایه گذاری صندوق ها (سهام، اوراق با درآمد ثابت و مختلط): صندوق های سرمایه گذاری در ابتدای فعالیت خود مشخص کرده‌اند که هدف تشکیل آن‌ها، سرمایه گذاری در چه دارایی‌هایی است. برخی مجاز به سرمایه گذاری در سهام هستند، برخی اوراق با درآمد ثابت و برخی هم مختلط‌اند.

 3 . قابل معامله بودن یا نبودن سهام آن‌ها در بورس: برخی صندوق های سرمایه گذاری در بازار بورس معامله نمی‌شوند و شما برای سرمایه گذاری در آن‌ها باید به نمایندگی‌های صندوق مراجعه کنید و مستقیماً واحدهای سرمایه گذاری را از خودشان خرید کنید؛ اما برخی دیگر از صندوق ها، قابل معامله در بورس هستند و واحدهای سرمایه گذاری آن‌ها در قالب سهام در بورس خریدوفروش می‌شود؛ اما تعداد صندوق های قابل معامله در بورس نسبت به سایر انواع صندوق ها اندک است. (تا زمان نگارش این مقاله در خرداد ۱۳۹۴ فقط ۱۱ صندوق قابل معامله در بورس در مقایسه با ۱۳۴ صندوق غیر معامله در بورس)

 

این اطلاعات را می‌توانید با مطالعه امیدنامه صندوق ها به دست آورید.

 

چطور می‌شود صندوق ها را باهم مقایسه کرد؟

 

ساده است. ابتدا به وب‌سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران یا هر وب‌سایت اطلاع‌رسانی دیگر مراجعه کنید و به بخش صندوق های سرمایه گذاری بروید. در آنجا با انواع صندوق ها، عمر آن‌ها، ارزش خالص هر واحد و ارزش خالص کل دارایی‌های آن‌ها آشنا می‌شوید.

 

ارزش خالص هر واحد، مبلغی است که شما در صورت تمایل به سرمایه گذاری در آن صندوق باید بپردازید؛ بنابراین اگر پول زیادی ندارید،صندوق هایی را بررسی کنید که ارزش خالص هر واحد آن‌ها کمتر است.

 

قبل از تصمیم به سرمایه گذاری سری هم به وب‌سایت مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران بزنید. در این سایت اطلاعات دقیق‌تری در مورد بازده روزانه، ماهانه و سالانه صندوق به دست می‌آورید، نشانی وب‌سایت صندوق ها نیز در این پایگاه اطلاعاتی موجود است و می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت صندوق ها امیدنامه، نحوه سرمایه گذاری در صندوق و هزینه‌های سرمایه گذاری را مطالعه کنید. (مدیر مالی)

منبع :کانال تلگرامی دستنوشته های  بورسی نجوا

https://telegram.me/dast_neveshteha

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
  • صندوق سرمایه گذاری پارس گستر
  • محسن رناني
  • شركت تعاوني سپهر اقتصاد مهرانديشان نيشابور(سامان فرهنگيان نيشابور)
  • استفاده از اینترنت جهت پیش بینی آب هوا در ورزشهای طبیعت
  • شركت سرمايه گذاري توسعه عمران فرهنگيان نيشابور
  • بازار فرهنگيان
  • وبسايت فروش چيني
  • آرمان شهرفرهنگ وادب
  • نمايش پروازهاي چارتري
  • روبوخلاق
  • يزرگترين مرجع دانلود رايگان تحقيق،پروژه ومقالات دانشجويي
  • وبلاگ قدیمی فنا.ری آموزشی (علیرضااکبرآبادی)
  • ساخت بنر آنلاين
  • اسكين فا
  • سبزوارنگار(مجله اينترنتي)
  • آموزش پاورپوينت
  • ثروت يار(راهنماي سرمايه گذاري در بورس)
  • تبدیل pdf به word
  • سهام و سهامداری آری بورس بازی هرگز
  • تالار بورس ايران
  • تالارمجازي برس ايران(شبيه سازي معاملات)
  • اداره آموزش دوره متوسطه نظری (خراسان رضوی)
  • هزارويك آهنگ
  • مریم بورس (سیگنال خرید - فروش - نگهداری)
  • سهام پدیده شاندیز
  • دانلود اطلاعات(علی حشمتی)
  • نرم افزار
  • ترفندهای کامپیوتری(بیتوته)
  • یادداشتهای پراکنده آقا معلم
  • سايت تخصصي دانلوددرايور
  • مرکزآموزش مجازی دانشگاهیان
  • متمم(محل توسعه مهارت هاي من)
  • بازاريابي
  • وبسايت رسمي محمدرضاشعبانعلي(بازاريابي)
  • الزامات مديريت كارگاه كامپيوتر مدارس
  • كلينيك مجازي مديريت ومديريت وبازاريابي ايرانيان(دكترعليرضاحداديان)
  • سايت جالب ومتنوع
  • دبیرستان پسرانه تیزهوشان دبیرستان هاشمی نژاد
  • دبيرستان دخترانه تیزهوشان فرانگان 5(فاتح)
  • آموزش كلاس اول ♥خانم هلالي♥(معلم صابر)
  • سامانه معرفي وبلاگهاي معلمين كشور
  • سایت نقاشی
  • حکیمانه (ادبیات ایران وجهان )
  • خانه خلاقیت
  • وبسایت رسمی عرفان نظرآهاری
  • انجمن قاریان شهرستان نیشابور
  • وبلاگ تخصصی اکسل \"مدرسه اكسل\" (محمدگلچين حق)
  • گروه دانشجويان كامپيوتر(دانشگاه صنعتي بيرجند)
  • لحظه هاي فيروزه اي
  • سواد اموز مهر_نغمه ی مهر2
  • نغمه مهر
  • به كلاس دوم خوش آمديد(عبدالله قرونه اي)
  • وبلاگ صالح
  • سامانه ثبت نام دانش آموزی وزارت آموزش وپرورش(سناد)
  • پايگاه اطلاع رساني ويژه ي مدارس هوشمند
  • بزرگترین وب بانک نمونه سوالات امتحانی مدارس ایران
  • اداره كل آموزش وپرورش خراسان رضوي
  • پایگاه اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش
  • دبیرستان شاهد ابوذر غفاری نیشابور(متوسطه دوم)
  • بزرگترین کامیونیتی ایرانیان مقیم استرالیا
  • قیمت روز خودروی شما
  • دانلود سریال جدید
  • آخرین مطالب ارسال شده
  • نظرسنجی
    كدام موضوعات سايت را بيشتر مي پسنديد؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 251
  • کل نظرات : 110
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 9
  • آی پی امروز : 7
  • آی پی دیروز : 19
  • بازدید امروز : 27
  • باردید دیروز : 45
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 169
  • بازدید ماه : 453
  • بازدید سال : 8,458
  • بازدید کلی : 130,489